“Zelfbewustzijn”

“Is het voor jou herkenbaar dat je van doel naar doel holt zonder (tussentijds) stil te staan, zonder achterom te kijken?”

Ik ben doelgericht, weet hierdoor waar ik naar toe wil, maar deze kwaliteit heeft ook een valkuil. Vaak was ik zo gefocust om mijn doel te behalen dat ik onvoldoende ‘genoot’ van de reis er naar toe. Er was weinig tussentijdse reflectie of ik nog wel echt voor dat doel wou gaan of dat ik de juiste route volgde om het doel te behalen. Én je raadt het al, had ik eenmaal mijn doel behaald, dan was ik alweer op weg naar het volgende gestelde doel.

Doelgerichtheid is een mooie eigenschap, tenzij je er te ver in door slaat. Ik stond nooit echt stil bij wat ik deed, had hierdoor nooit echt gepaste trots voor datgene wat ik bereikt had. Eigenlijk wou ik altijd meer en was het nooit genoeg. Het is belangrijk om te beseffen wat je goed doet en wat je bereikt hebt! We weten heel goed te noemen wat we niet goed doen, niet goed kunnen et cetera. Laten we eens stilstaan bij onze kwaliteiten en kracht!

Tool: 3 good things app

Zelfbewustzijn