“Van jezelf leren houden”

“De hele kunst van het leven is je eigen maat vinden, die te leren kennen en waarderen.”

Ken je dat? Jezelf steeds vergelijken met anderen, meer willen, meer hebben. Verlangen naar wat anders. Verleidelijk en het is normaal dat we om ons heen kijken. We nemen informatie op en vergelijken dit automatisch met onszelf. Dit is een natuurlijk proces en oké! Tenzij het jaloerse en ontmoedigende vergelijkingen zijn. Vaak gaat het om oppervlakkige zaken; hoeveel succes de ander heeft (of lijkt te hebben) of hoe iemand eruit ziet. Wanneer je hier je focus legt, ga je, je alleen maar ongelukkiger voelen. Het kan je een verkeerde richting opsturen.


Je hoeft niet beter te worden dan anderen. Het is onze uitdaging om beter dan jezelf te worden, op de gebieden die voor jou tellen. Dit betekent dat we eerst moeten leren om met milde ogen naar onszelf te kijken. Door leren tevreden te zijn met wie je bent, jezelf te bevestigen zal je ook meer rust voelen. Weet dat ieder mens goedkeuring wil hebben, erbij wil horen, vooral als je onzeker bent over jezelf. Maar jij bent mooi zoals je bent! Door minder te strijden met jezelf, dichtbij jezelf te blijven en vóóral te zien wat er wel is, creëer je meer rust en tevredenheid.


In mijn coaching besteed ik aandacht aan dankbaarheid en acceptatie; op weg naar reële verwachtingen ten aanzien van jezelf.


Tip: oefen met dagelijkse positieve affirmaties!