"Hoe om te gaan met stilstand?"

Hoe ga jij om met stilstand?

Verzet je, je? Word je onrustig, ongeduldig of geïrriteerd? Vecht je tegen de situatie? Alles is oké! Het is een ongewone situatie die ons ieder een persoonlijke uitdaging geeft. Dat mag onrust betekenen of zoeken zijn.
 
Op een bepaald moment zou het fijn zijn, dat je een manier vindt om een bepaalde rust te vinden. Acceptatie van datgene wat zich in het hier en nu voordoet. In de wereld van beperkingen, van het gemis van onze vrijheid, de onzekerheid en de angst voor dat wat komen gaat, is het een kunst om toch de mogelijkheden te zien. De ruimte die ontstaat, die te zien, te voelen en weten te benutten.
 
Een leven in een bepaalde snelheid, in een sleur, we zijn het zo gewend. Juist dit volle leven maakt dat we minder bewust zijn of minder intens genieten. Rust en ruimte is een kans voor de kwaliteit van ons leven. Door terug te gaan naar onze eigen essentie, een connectie te maken met onze gedachten, herinneringen, ideeën. Door te mijmeren, door te genieten van dingen die ons normaal niet opvallen in de snelheid van het alsmaar gaan.
 
De focus op dankbaarheid, op dat wat wel is, goed is, mooi is..

Blijf vertrouwen houden. Blijf bij jezelf.

Wil jij weer in staat zijn beter in contact te staan met jezelf? Door weer in staat te zijn te voelen, kun je dichterbij jezelf blijven. Dit helpt je om bijvoorbeeld grenzen te bewaken, balans te houden in wat anderen willen en wat jouw behoeften zijn. Door meer in je eigen vuur te staan, zal je meer innerlijke kracht en balans ervaren. Oceans is specialist, coach in Zwolle en ondersteunt je bij stress (preventie), burn out coaching en ondersteuning bij overspannenheid.