“Hoe help je een partner met burn-out?”

Burn-out zijn is een super heftige ervaring. Voor de persoon in kwestie, maar ook voor naasten. De worsteling zien bij iemand waar je veel van houdt, iemand willen helpen maar niet weten hoe. Een onmachtig gevoel. “Hoe wordt de ander weer zichzelf?”

Het allerbelangrijkste wat jij in deze situatie voor de ander kan doen, is er zijn, daadwerkelijk het gevoel geven dat je er bent. Luisteren, aandacht, warmte en liefde geven, begrip en stimuleren tot ontspanning. Oplossen voor de ander kun je niet en hoef je ook niet, wees er voor elkaar!

Tijdens burn-out is het belangrijk dat je passende ondersteuning krijgt. Een burn-out krijgen is geen zwakte. Het is echter wel een moment om stil te staan bij hoe je hierin terecht bent gekomen. Om inzicht te krijgen in bepaalde gedragspatronen die jou misschien niet meer helpen in het hier en nu. Bepaalde onbewuste overtuigingen, die bepalen hoe je handelt, maar eerder belemmerd werken dan ondersteunend in het leven dat je graag zou willen leven. We kunnen onszelf niet spiegelen, daarom is het belangrijk een spiegel te hebben, zodat er inzicht en bewustwording ontstaat. Juist door deze inzichten ontstaat er helderheid, kan jij stappen maakt in jouw persoonlijke ontwikkelproces.

Benieuwd hoe een coachingtraject bij Oceans Coaching, de burn-out specialist, eruit ziet? Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking en ontdek of er een klik is! 


When my strenght is lost
When I feel this mountain weight
And these ocean tears
Just hold me through the trial