"Mijn burn-out verhaal"

In 2011 kreeg ik zelf te maken met burn-out. Een heftige gebeurtenis die veel impact heeft gemaakt. Gedwongen tot stilstand, terwijl ik me erg verantwoordelijk voelde. Ik ervaarde het als een worsteling om toe te geven dat het niet langer ging. Het voelde destijds voor mij als een teken van zwakte, dat ik niet krachtig was. Ik weet nog goed dat ik mijn leidinggevende belde en zei: een week rust en dan ben ik er weer (ja, ik was echt overtuigd dat dit zo zou zijn…!). Het nam echter meer dan 5 maanden thuis zitten in beslag… De jaren er na was het continu zoeken naar een juiste balans, maar ook mijn zelfvertrouwen had een flinke deuk opgelopen en moest weer beetje bij beetje groeien. 

Voor mijn gevoel kwam mijn burn-out als een implosie… Echter had ik al langere tijd diverse signalen: ik sliep erg slecht, had pijnlijke spieren, moeite met mijn concentratie, voelde me labiel en emotioneel. Lange tijd kon ik mijn klachten negeren. Opgeven kwam in mijn woordenboek niet voor… bovendien was ik erg goed in vergelijken. Anderen konden het toch ook aan, ik dan ook! Kwetsbaarheid en openheid richting mijn omgeving vond ik erg lastig, ik verteerde het liever zelf. 

Door middel van deskundige hulp kreeg ik veel inzichten. Zo kwam ik erachter dat ik best kritisch op mezelf was. Voortkomend uit onzekerheid en een gebrek aan zelfwaardering. Ik werd vaak positief gewaardeerd door mijn omgeving op mijn inzet en loyaliteit. Ik had hart voor mijn werk en voor anderen om mij heen, maar ik kon hier in doorschieten. Ik deed tekort aan mezelf en mijn eigen gezondheid.

Ik was erg actie en resultaat gedreven, maar had nauwelijks contact met mezelf; handelde niet vanuit mijn innerlijke drijfveren. Er was een sterk verlangen het vooral goed te doen voor anderen en geliefd te zijn, gewaardeerd te worden.

In die tijd was ik me nog niet bewust van mijn HSP en welke rol dit speelde in mijn leven. Vanuit mijn onwetendheid op dit vlak werd ik volop leeggezogen door mijn omgeving en kon ik niet mijn eigen grenzen bewaken en keuzes maken om gezond en in balans te blijven. 

Mijn burn-out was nodig. Een harde wake-up call, maar terugkijkend ben ik blij dat mijn lichaam stagneerde, dat ik het mentaal niet meer kon overzien. Juist hierdoor kon ik teruggaan naar mijn eigen kern, heb ik schillen kunnen verwijderen, ben ik veel wijzer geworden. Ik zie veel mensen om me heen die een vergelijkbare worsteling doormaken. Dat gaat me aan het hart, want ik weet inmiddels hoe belangrijk het is, maar vooral hoe bevrijdend het is om terug te komen bij jezelf, bij je eigen kracht, bij wat voor jou telt. Daarin wil ik het verschil voor jou maken.

Mede door mijn eigen burn-out ervaring weet ik anderen met stress, overspannenheid, burn-out te ondersteunen. Ik ben mij na mijn coachopleiding gaan specialiseren in stress & burn-out problematiek en lichaamsgerichte energetische behandeling. Inmiddels heb ik prachtige trajecten mogen begeleiden. Ik ga voor een duurzaam resultaat, waar we voor eens en voor altijd afrekenen met je overspannenheid, burn-out!

Jij bent waardevol! Samen met jou ontdek ik graag jouw unieke mogelijkheden.