“Effectief leren omgaan met emoties"

Velen van ons vinden het lastig te luisteren naar de emoties van het lichaam.

Vaak hebben we de neiging onze emoties te onderdrukken en vermijden.

We willen ze het liefst zo snel mogelijk voorbij laten gaan, zonder er echt aandacht aan te besteden. Dit kan tijdelijk werken, maar wanneer vermijding steeds vaker voorkomt en het een soort van gewoonte wordt, kan de angst groot worden om je emoties onder ogen te zien. Het vermijden lijkt dan nog de enige optie.

De tijd die een emotie nodig heeft is veel korter dan we denken, wanneer we er aan toegeven en er bij blijven, zal deze op haar eigen manier vervagen.


Bij burn-out zijn we vaak ons lichaam verlaten en naar de ruimte van het denken en doen gegaan. Voelen, contact maken met ons lichaam is zeer belangrijk, maar blijkt vaak een grote stap te zijn.


Tijdens de stress en burn-out coaching besteed ik hier uitgebreid aandacht aan door integraal te coachen. Dit betekent vanuit: Cognitief (denken/hoofd), Fysiek (doen, lichaam) en Affectief (hart/voelen) niveau. Dit aangezien burn-out klachten op je hele systeem van invloed zijn. Ook pas ik de coaching met ACT therapie toe, dit is de Acceptance & Commitment Therapy werkwijze.

Tot slot ben ik als energetisch therapeut in staat om lichamelijke blokkades te laten oplossen.

Verlang jij ernaar om weer beter in je vel te zitten? Wil je opgebouwde spanningen en emoties loslaten?