"In contact met je lichaam"

Heb jij bewust contact met je lichaam? Merk jij de signalen die het afgeeft? Durf je er ook naar te luisteren?

Wist je dat veel mensen door het niet (h)erkennen van overmatige stress een burn-out krijgen? 

Burn-out door zelfontkenning. Uit contact treden met je lichaam. Daardoor geen stresssignalen meer kunnen oppikken. Zo vanuit je hoofd leven en daardoor je lichaam niet meer goed kunnen voelen. Je lichaam is een belangrijke raadgever.

Hoe kom je in contact met je lijf? 

Ik had vorige week een moment van keuzestress. Automatisch schiet ik in mijn hoofd. Heel lang nadenken, de opties rationeel benaderen. Vanuit schijnveiligheid, vanuit overtuigingen, ego. Niet echt helpend, want eigenlijk zijn dit saboteurs die vooral gericht zijn op de ‘veiligheid’ behouden en geen nieuwe weg in slaan.

Een aantal uren verder nog steeds in mijn hoofd zittend en geen cm opgeschoten betreft het te nemen besluit, denk ik: ga voelen! Volg je gevoel, je hart, je intuïtie. En daar voel ik wat ik moet kiezen. Ik maak mijn keuze, die nog steeds als een sprong in het diepe voelt. Er blijven gedachten: is het de juiste keuze, is het andere toch geen betere weg voor mij. Eigenlijk wil ik dit weten, maar met denken kom ik hier niet. Het is een experiment, van gaan en het ervaren. Ik denk bij mezelf wat is het ergste wat kan gebeuren? Als het niet de juiste keuze blijkt zal ik met meer innerlijke wijsheid altijd weer mijn weg vinden. Go with the flow en vertrouw!

We zijn zo geneigd vanuit ons hoofd (rationeel) te leven en te handelen. Dit voelt vaak veiliger, verstandiger en makkelijker. Wanneer we de signalen van ons lichaam vermijden of hier tegen vechten is de kans groot dat we verder van onszelf verwijderd raken.

Zo ook bij burn-out. We hebben onbewust zoveel schillen om ons heen gewikkeld, waardoor voelen steeds lastiger is en we niet meer goed weten wie we zijn, wat ons drijft.

Burn-out coaching Zwolle helpt jou om weer te voelen, weer rust en balans te vinden.