"Eigenaarschap"

Weer was ik teleurgesteld!

Jarenlang zat ik (onbewust) in de slachtofferrol. Hiermee bedoel ik dat ik me onmachtig voelde. Veel buiten mezelf plaatste, vaak naar anderen wees. Teleurgesteld was in het leven. Vond dat ik veel pech had. En ja, er waren negatieve gebeurtenissen, die impact hadden, het lot van het leven. Eigenlijk hoopte ik dat ik ‘s ochtends wakker zou worden en dat dingen veranderd waren. Natuurlijk was dat niet zo.

Inmiddels weet ik dat het leven vraagt om eigenaarschap.

Bewustwording over dat we de regie kunnen pakken. Kijken naar onze mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden. Doen waar je gelukkig van wordt, durven gaan. Het is zonde en onnodig om je een speelbal van het leven te voelen.
Misschien is dit voor jou herkenbaar als je dit leest.

Bedenk eens in hoeverre je gebruik maakt van je eigen autonomie, van je zelfsturend vermogen.

Wat is een 1e stap die je zou kunnen zetten om dat leven te creëren waar jij naar verlangt! Jij hebt daadwerkelijk invloed, er is meer mogelijk dan je nu denkt.

Durf te kiezen. Durf te experimenteren. Is dat te eng? Ja! Ik weet er alles van! Nog steeds wil ik soms veilig wegkruipen in conform en kan ik mezelf behoorlijk tegenkomen in die stretch momenten. Maar er is ook een sterkte behoefte om te leren, te ont-wikkelen, te leven.
Blijf je liever in jouw comfortzone? Dat is helemaal oké! Als jij je daar ook écht fijn en gelukkig voelt. Ben je tevreden?

Verlang jij naar ondersteuning bij stress preventie, burn-out preventie of ondersteuning bij overspannenheid?

Oceans is coach in Zwolle en gespecialiseerd in eerdergenoemde  problematiek. Pak opnieuw de regie over jouw leven! Leer te denken en kijken in mogelijkheden en kansen. Oceans ondersteunt jou bij het opnieuw leren voelen en in contact komen met jouw innerlijke kracht.