"Mens durf te leven"

1 januari zag ik de oudejaarsconference van Guido Weijers terug. Zo pakkend en treffend. De essentie van zijn boodschap was: “mens durf te leven”. Deze woorden houden me bezig deze dagen. Mooi in deze bijzondere tijd waarin we leven. Een nieuw jaar gestart. Velen van ons zullen morgen weer aan het werk gaan, ervaren misschien gezonde tegenzin. Benieuwd hoe het dit jaar weer zal verlopen. Of we weer wat meer mogen en kunnen, weer een stukje vrijheid terugkrijgen.

Op oudejaarsdag was ik bezig met mijn voornemens en doelen voor 2021. Veel van wat ik opschreef had te maken met leven/genieten! Wat eventuele maatregelen ook zijn kijken naar wat wel kan, optimistisch zijn, vertrouwen hebben. Me niet teveel laten beperken door dat wat is, maar mijn eigen weg vinden hierin. Nieuwe dingen ondernemen, geloven in dat ik zelf veel kan creëren.

Ramses Shaffy: “mens durf te leven” was de rode draad van de conference. Deze deel ik in het kort:

Je leeft maar heel kort
Maar een enkele keer
En als je straks wilt kun je niet meer
Mens durf te leven

Vraag niet elke dag
Van je korte bestaan
Hoe hebben mijn ma of grootma het gedaan
Mens durf te leven

Het leven is heerlijk
Het leven is mooi
Maar vlieg uit de lucht
En kruip niet in een kooi
Mens durf te leven

Met je kop in de hoogte
En neus in de wind
En lap aan je laars
Hoe een ander het vindt
Houdt een hart vol warmte
En van liefde in je borst
Maar wees op je vierkante meter een vorst

Wat je zoekt kan geen ander je geven
Mens durf te leven
Mens durf te leven

Misschien mag dit jou ook inspireren op deze zondag, waarin je wellicht in gedachten bent verzonken, geen zin hebt, je onrustig voelt, klaar bent met alles wat is. Weet dat er veel in jouw eigen mogelijkheden ligt.

Voor een ieder een gezond, succesvol en liefdevol 2021!