De beste versie van jezelf

Wat heb jij nodig om tot de beste versie van jezelf te komen?

Denk je hier wel eens bewust over na?

Een bloem groeit in vruchtbare grond. Zaadjes ontkiemen wanneer ze de juiste voedingstoffen krijgen. Op dorre grond staan. Te weinig, zon en warmte of te weinig schaduw en kunnen schuilen. Je kan je voorstellen dat het effect heeft op het groei en bloei proces.
 (Lees meer…)

Oceans wordt SHE BLOSSOMS

Zwolle, augustus 2022

In 2018 ontstond Oceans, gericht op coaching bij stress en burn-out problematiek. Ik heb van veel mensen en organisaties het vertrouwen gekregen en diverse mensen kunnen ondersteunen in een heftige periode in hun leven. Daarnaast diverse organisaties mogen ondersteunen bij o.a. reductie van verzuim, bewustwording en noodzaak van een preventieve aanpak en het effectief inzetten van passende interventies om langdurig uitval te voorkomen. Lees verder

Ready to Blossom

Stilte op de lijn.
Om te voelen.
Te herontdekken.
Te helen.
Om los te laten.
Ruimte te geven.
Aan nieuwe knoppen.
Knoppen die klaar zijn om open te springen.
Om de nieuwste versie van haar te laten zien. 
 
(Lees meer…)

“Stoppen met negatief denken”

Stoppen met negatief denken.
Hoe leer je weer positief te denken en kijken naar jezelf en je leven?

Wat zeggen de stemmetjes in jouw hoofd?

Veel mensen die bij mij komen kenmerken zich door een zeer sterke interne criticus. De interne criticus is nooit tevreden, geeft belemmerende boodschappen, is vooral niet liefdevol.

 (Lees meer…)

“Oude patronen doorbreken”

Ken je dat gevoel, dat je in rondjes blijft draaien?

Wel wetende dat het je niet verder brengt, maar ook niet in staat te bedenken hoe het anders te doen. De cirkel die doorbroken moet worden, loskomen van de huidige situatie.
Vaak vraagt dit om inzicht.
Wat doe je wat niet effectief is?
Waarom houd je dit vast?
Wat maakt het lastig om het te doorbreken?

(Lees meer…)

“Contact met je lichaam”

Heb jij bewust contact met je lichaam? Merk jij de signalen die het afgeeft? Durf je er ook naar te luisteren? Ik had vorige week een moment van keuzestress. Automatisch schiet ik in mijn hoofd. Heel lang nadenken, de opties rationeel benaderen. Vanuit schijnveiligheid, vanuit overtuigingen, ego. Niet echt helpend, want eigenlijk zijn dit saboteurs die vooral gericht zijn op de ‘veiligheid’ behouden en geen nieuwe weg in slaan. (Lees meer…)

“Inner Child”

Als kind vond ik het heel fijn om te spelen, te dagdromen, creatief bezig te zijn. Speels en spontaan door de dag heen huppelen.
In de huidige tijd heeft dat meer plaats gemaakt voor hard werken, plannen, soms control freak gedrag. Nog steeds vind ik het fijn om het kind in me los te laten, dit gebeurt alleen wel te weinig.
 

 (Lees meer…)

“Houvast creëren”

Ik heb deze week een spannende gebeurtenis staan! In zakelijk opzicht ga ik iets nieuws doen. En het is best wel buiten mijn comfortzone. Aangezien ik niet iemand ben die iets aan het toeval overlaat en altijd kwaliteit nastreeft, heb ik inmiddels ruime voorbereidingen getroffen om zo goed mogelijk aan dit avontuur te beginnen. En nu het zo dichtbij komt neemt de gezonde spanning toe.
Wat doe ik om hiermee om te gaan?

(Lees meer…)

“Eigenaarschap”

Weer was ik teleurgesteld! Jarenlang zat ik (onbewust) in de slachtofferrol. Hiermee bedoel ik dat ik me onmachtig voelde. Veel buiten mezelf plaatste, vaak naar anderen wees. Teleurgesteld was in het leven. Vond dat ik veel pech had. En ja, er waren negatieve gebeurtenissen, die impact hadden, het lot van het leven. Eigenlijk hoopte ik dat ik ‘s ochtends wakker zou worden en dat dingen veranderd waren. (Lees meer…)

“Hoe om te gaan met stilstand?”

Verzet je, je? Word je onrustig, ongeduldig of geïrriteerd? Vecht je tegen de situatie? Alles is oké! Het is een ongewone situatie die ons ieder een persoonlijke uitdaging geeft.
Dat mag onrust betekenen of zoeken zijn.
 

 (Lees meer…)

“Levenslessen”

“Stoot je je nu opnieuw aan dezelfde steen?”
 
Wrijf je even over de zere plek en vervolg je je weg. Of sta je even stil? Wat gebeurde er nu net en waarom is dit niet de 1e keer?
 
In ons leven gebeuren er dingen, en soms steeds dezelfde dingen. Hoe ga jij hier mee om?

(Lees meer…)

“Richting vinden”

Richting vinden in je leven is belangrijk als je op zoek bent naar voldoening. In de wereld van nu, met tig mogelijkheden, kan je het gevoel hebben dat je rondzweeft. Wat te kiezen?!
 
Wellicht voel je, je door al die mogelijkheden juist wel een beetje verloren. Een stip aan de horizon is dan prettig. Dit kan je helpen in het bepalen wat je wel en niet doet en waar je wel en geen aandacht/energie in wilt stoppen. (Lees meer…)

“Groeien als mens”

Gebeurtenissen die in ons leven voorkomen, laten ons groeien. In zelfs de meest pittige perioden van ons leven zit iets krachtigs en moois. We groeien, we leren ervan en we worden sterker. We leren onszelf beter kennen, ervaren meer onze innerlijke kracht.

Onze omgeving kan ons ondersteunen en stimuleren in onze groei. Maar soms voelt het ook, dat die omgeving mijlenver van ons vandaan is. Dat we het alleen moeten doen. (Lees meer…)

“Tevredenheid”

Tevredenheid, wat is dat eigenlijk? Wanneer kun jij tevreden zijn, tevreden terugkijken?

Voor iedereen is dit anders. Wanneer je die grote carrière stap hebt gemaakt of dat hoge salaris verdient, wanneer je dat grote huis hebt.

Zijn dit ook daadwerkelijk de dingen waardoor je tevredenheid gaat ervaren? Of blijf je verlangen naar meer?
(Lees meer…)

“De cirkel doorbreken”

Ken je dat gevoel, dat je in rondjes blijft draaien?

Wel wetende dat het je niet verder brengt, maar ook niet in staat te bedenken hoe het anders te doen. De cirkel die doorbroken moet worden, loskomen van de huidige situatie.

Vaak vraagt dit om inzicht.
Wat doe je wat niet effectief is?
Waarom houd je dit vast?
Wat maakt het lastig om het te doorbreken?
(Lees meer…)

blog-zelfbewustzijn

“Zelfbewustzijn”

“Is het voor jou herkenbaar dat je van doel naar doel holt zonder (tussentijds) stil te staan, zonder achterom te kijken?”

Ik ben doelgericht, weet hierdoor waar ik naar toe wil, maar deze kwaliteit heeft ook een valkuil. Vaak was ik zo gefocust om mijn doel te behalen dat ik onvoldoende ‘genoot’ van de reis er naar toe. Er was weinig tussentijdse reflectie of ik nog wel echt voor dat doel wou gaan of dat ik de juiste route volgde om het doel te behalen. Én je raadt het al, had ik eenmaal mijn doel behaald, dan was ik alweer op weg naar het volgende gestelde doel. (Lees meer…)

blog-walk-your-own-way

“Walk your own way”

“In hoeverre doe jij echt wat je zelf wilt?”

Durf je stappen te nemen richting jouw persoonlijke doelen? Luister je naar je hart en gevoel? Of loop je toch vooral bezig te zijn met wat jouw omgeving ervan zal vinden? Wat zij zullen denken?
 
Zit je stiekem gevangen tussen je eigen dromen en wensen en verwachtingen vanuit die buitenwereld. Hoe balanceer je tussen deze 2? Wat is een gezonde balans en hoe creëer je deze? (Lees meer…)
blog-innerlijke-rust-creeren

“Hoe creëer je meer innerlijke rust?”

“Rennen, hollen, vliegen”

Wat zijn we met z’n allen druk! Iedereen is druk! “Hoe gaat het met je? Goed druk!” is het kantklare antwoord wat velen van ons geven (en ook ik doe er aan mee). Is het een modewoordje of zijn we ook zo druk?

Ja, de hedendaagse wereld vraagt veel van ons: werken, huis spik en span, kinderen aandacht geven, sporten, aandacht voor familie en vrienden….. ga zo nog maar even door. (Lees meer…)

blog-effect-van-jouw-denkwijze

“Het effect van jouw denkwijze”

Malen, teveel aan je hoofd hebben, twijfelen aan jezelf, opmerkingen van anderen die je onzeker maken, een ieder van ons heeft hier wel eens last van. Je hersenactiviteit, waaronder je gedachten doen veel met je energie. Het kan ervoor zorgen dat je hoofd overbelast raakt. Ook kan het een somber, negatief gevoel geven.
In hoeverre ben jij je bewust van je eigen gedachten? Zijn je gedachten waar? Helpend? Effectief? Liefdevol? (Lees meer…)

blog-groen-doet-de-geest-goed

“De natuur doet de geest goed!”

Wanneer je te maken hebt met burn-out of stressklachten is het aan te raden regelmatig de natuur op te zoeken. Het werkt stress verlagend, het geeft een positieve boost aan o.a. je gemoedstoestand, hartslag, bloeddruk en stresshormonen. Door buiten te bewegen help je je eigen lichaam om stress af te voeren en weer wat balans terug te brengen. (Lees meer…)

blog-perfectionisme

“De valkuilen van perfectionisme”

Perfectionisme, alles goed willen doen. Thuis, op het werk, eigenlijk gewoon overal. Kritisch naar jezelf kijken, vergroten wat niet goed ging en daar vooral focus op hebben, herkenbaar?
Perfectionisme geeft veel druk, je staat continu aan, je hebt teveel zelfbewustzijn en bent aan het eind van de dag doodmoe. Deze eigenschap werkt stressverhogend, het zit in je karakter, toch kun je hier mee leren omgaan. (Lees meer…)

blog-omgaan-met-emoties

“In hoeverre mogen jouw emoties stromen?”

Velen van ons vinden het lastig te luisteren naar de emoties van het lichaam. Vaak hebben we de neiging onze emoties te onderdrukken en vermijden. We willen ze het liefst zo snel mogelijk voorbij laten gaan, zonder er echt aandacht aan te besteden. (Lees meer…)

blog-hulp-tijdens-je-burn-out

“Kom in beweging tijdens je burn-out”

Een pad wat zich splitst, welk pad neem je? De een duidelijker belopen, de ander stiller, moeilijker, verrassender. Stoppen, wikken en wegen, jij bent het die het bepaalt. “Welk pad maakt voor jou het verschil, volg je jouw gevoel of verstand?” (Lees meer…)

blog-burn-out-en-partner

“Hoe help je een partner met burn-out?”

Burn-out zijn is een super heftige ervaring. Voor de persoon in kwestie, maar ook voor naasten. De worsteling zien bij iemand waar je veel van houdt, iemand willen helpen maar niet weten hoe. Een onmachtig gevoel. “Hoe wordt de ander weer zichzelf?” (Lees meer…)

blog-bewustwording-vraagt-om-stilstand

“Bewustwording vraagt om stilstand en bezinning”

Ik kan mezelf omschrijven als een doener. Praktisch, doelgericht, “gaan met die banaan”. Met energie en daadkracht zaken aanpakken. Dit zorgt soms voor functioneren als een automatische piloot, doen zonder te voelen. Het doet ook wat met mijn plezier en energie. (Lees meer…)

zelfliefde

“Van jezelf leren houden”

“De hele kunst van het leven is je eigen maat vinden, die te leren kennen en waarderen”

Ken je dat? Jezelf steeds vergelijken met anderen, meer willen, meer hebben. Verlangen naar wat anders. Verleidelijk en het is normaal dat we om ons heen kijken. We nemen informatie op en vergelijken dit automatisch met onszelf. (Lees meer…)

blog-ineffectieve-gedragspatronen

“Niet effectieve gedragspatronen”

Vanuit eerdere gebeurtenissen kunnen we verslaafd raken aan bepaalde gedragspatronen. Dit ontstaat vaak al heel vroeg, in je jeugd. Als kind heb je al geleerd op een bepaalde manier te handelen om jezelf te beschermen en/of omdat de situatie dit destijds vroeg. (Lees meer…)

blog-energie-balans

“Hoe houd je, je eigen energie op orde?”

Aandacht voor jezelf, maak jij er tijd voor vrij? Of echt alleen als je uitgeput bent en diepe rust nodig hebt of ga je zelfs dan nog door? We vinden het vaak moeilijk, “goed voor ons zelf zorgen”. Vaak zijn we vooral gefocust op die externe omgeving. We rennen door en ervaren zelfs een schuldgevoel als we wel dat moment voor onszelf pakken, waardoor we nog steeds niet echt kunnen genieten en ontspannen. (Lees meer…)

blog-tot-groei-komen

“Wat is nodig om tot bloei te kunnen komen?”

Vaak zijn we bang om uit onze comfortzone te stappen. Onze comfortzone geeft een gevoel van veiligheid en controle. De keerzijde van in de comfortzone blijven is dat je bepaald gedrag, wat misschien niet effectief is, in stand houdt. (Lees meer…)

blog-ik-doe-wat-anderen-willen

“Pak je invloed”

We ervaren regelmatig dat er overal wat van ons gevraagd wordt. We staan hier niet altijd bij stil, maar ervaren onbewust druk vanuit onze omgeving. Een baas die misschien wil dat je productiever bent, de ober die alweer bij je tafel staat als je net je laatste slok drinken naar binnen werkt. (Lees meer…)

blog-burn-out-en-symptomen

“Burn-out symptomen”

Des te harder je er tegen vecht, des te meer het tegen je keert.

Hoe zwaar de noodgedwongen stilstand voelt, weet dat hier uiteindelijk je antwoorden liggen.

Wanneer je een burn-out hebt kun je een scala aan symptomen vertonen, zoals:
-slapeloosheid -overreactie, prikkelbaar (snel huilen, snel boos) (Lees meer…)

blog-burn-out-vs-depressie

“Burn-out vs depressie”

Veel burn-out symptomen komen overeen met depressie. Wanneer je een burn-out hebt ben je vaak somber en lusteloos, net als mensen met een depressie. (Lees meer…)

blog-ontwikkel-veerkracht

“Ontwikkel veerkracht!”

We kunnen er nu eenmaal niet voor weglopen, dagelijks hebben we te maken met vele prikkels. Wanneer dit je teveel wordt en je niet meer weet hoe hier mee om te gaan dan loop je het risico op zowel lichamelijke als mentale klachten en slaapproblemen. Liever zijn we dit voor, maar in de praktijk zien we dat we geneigd zijn te lang door te gaan. (Lees meer…)